Resultat Big 5 Pimpeltävling 2022-01-29

Big 5 tävlingen lördagen den 29 januari gick av stapeln på Bergshamraviken i Norrtälje.
Kraftiga nordanvindar och snöblandat regn som under dagen övergick till regn lockade inte ut massorna denna dag.
Men glädjande nog så lockade tävlingen 46 st deltagare - 40 st seniorer och 6 st juniorer. Kul!
Never give up!!! Justinas Navikkas (bilden oven) slog till med tävlingens största abborre på hela 1125 g och 44 cm med endast 2 minuter kvar av tävlingstiden. Justinas kom totalt på 2:a plats!
Abborrar över 40 cm ser vi helst att de returneras igen.
Direkt efter invägning, foto och dokumentation så returnerades de största igen.
OBS! Tävlingen är INTE en Catch & Release tävling utan bara på de allra största abborrarna. Många deltagare passade på att tag hem några mat-abborrar men tack vare Big 5 regler så returnerades 90% av fisken.
Viktoras (bilden ovan) poserar med en av de större. Viktoras som är landsman med Justinas (Litauen) är alltid med i toppen på våra Big 5 tävlingar. Är det bara tur tro???
Viktoras slutade på 3:e plats med totalvikten 2160 g på sina 5 abborrar.
I juniorklassen segrade Tim Jonsson (bilden ovan) här med en skaplig borre!
För att ha möjligheten att fiska ur hålet samt ha möjligheten att returnera fisk så kan man ha en hink bredvid sig när man fiskar, alternativt om det inte är för kallt låta fisken ligga en stund på isen vilket de inte tar någon skada av.
Viktoras poserar igen med en snygg dubbel!
Trots regn och blåst så stannade många kvar för att applådera kompisarna som lyckade placera sig på pris-plats. Snyggt!'
Dagens segrare heter Eduardas Milinavicius (tyvärr ingen bild!) han segrade på 2830 g på sina 5 största. Grymt fiskat och grattis Eduardas!
Justinas Navikkas fångade som sagt dagens största abborre och belönades med ett Ekolod från Huminbird som funkar perfekt även till pimpelfiske!
Grattis samtliga pristagare och vi ses snart på nästa Big 5 inom kort!
Micke Boettge, Tävlingsledare och upphovsman till Big 5